Rüzgâr Türbinleri Bakım ve Montaj Hizmeti

Rüzgâr Türbinleri Bakım ve Montaj Hizmeti alanında uzman ekibimiz tarafından verilir.

Rüzgâr Türbinleri Bakım ve Montaj Hizmeti
Rüzgâr Türbinleri Bakım ve Montaj Hizmeti

Bakım ve Onarım: Yapılarınızın veya makinalarınızın zarar görmesi veya bozulması durumunda her türlü elektrik, elektronik, mekanik, hidrolik ve pnomatik arızaların yapılması mümkün. Düzenli bakım yapı makinelerinizin ömrünü uzatır ve endüstriyel dağcılık sayesinde bakım onarım maliyetleriniz en aza iner.

Rüzgâr türbini sayesinde rüzgâr enerjisi ile elektrik üretimi sağlanır. Elektrik enerjisinin bulunmadığı yerlerde rüzgâr türbini, inverter, şarj kontrol ünitesi kullanılarak elektrik enerjisi elde etmek mümkün olur. Bu sistemler dağ evi, tekne, yayla hayvan ağılları gibi birçok alanda kullanılabilir.

Bu devasa büyüklükte ki sistemlerinde bakım, onarım ve montaj işlemleri sağlıklı çalışabilmesi açısından periyodik olarak yapılmalıdır. Alanında uzman kadromuz rüzgâr türbinlerine iple tırmanarak, gerekli arıza tespit, bakım, onarım ve tamir işlerini en iyi şekilde sağlamaktadır.

Rüzgâr türbini sistemlerinden faydalanan bireylerin aynı zamanda yatırımlarının geri dönüşünü optimize etmeleri ve minimum kesinti maksimum enerji kazanabilmeleri için, rüzgâr türbini bakım ve onarım çalışmalarını sürdürmeleri yüksek performansı kazanmaları gerekir. Bu kapsamda yüksek performanslı türbin sistemlerine sorun teşkil etmeyen kalıcı çözümler sunmaktayız.

Bilge endüstriyel dağcılık hizmetleri olarak, sağladığımız hizmetler planlı bakım onarım yenileme ve plansız bakım olmak üzere yürütülmektedir. Görsel denetimler fonksiyon testleri yağlama gerdirme temizleme hizalama NDT incelemeleri ve moment kontrollerini en ince ayrıntısına kadar tamamlanmaktayız.

Rüzgâr enerji santralleri kapsamında farklı özellikler bulunmaktadır. Bu nedenle firmamız tarafından her alanda özel olarak tüm bakım ve onarımlarında üstlenerek, kullanım ömrünü uzatmayı amaçlamaktayız. Müşterinin gereksinimleri doğrultusunda hazırlanan ve değişiklik gösteren bakım hizmetlerine devam etmekteyiz.

Planlı bakımlar olarak bilinen 3-6 aylık ve 1 yıllık bakımların aynı zamanda 2 ya da 3 yıllık periyotlarda oluşabilir. Bakım hizmetlerimiz de düzenli olarak ünitelerde bulunan bazı filtre ve parçaların bakım ve onarım işlemleri ile rüzgâr türbinlerinin daha verimli çalışmasını sağlıyoruz. Plansız bakımlar ise oluşabilecek herhangi bir risk ve sorun durumunda bu sorunları yok etmek ya da daha az seviyeye indirebilmek adına uygulanan o anlık olan bakım işlemleridir. Örneğin uzun süre stok alanında bekletilmiş olan ünitelere stok alanı bakımı yapılabilir. Bunun yanı sıra devreye alma süresini doldurmuş olan türbinler için devreye alma operasyonu da bakım sırasında uygulanabilir.

Onarım hizmetimiz kapsamında rüzgâr türbinlerinde oluşan coğrafi ve iklim koşulları sebebiyle beklenmedik dönemlerde arızaların giderilmesi işlemleridir. Olası durumlarda küçük müdahaleler sayesinde ya da gerekirse ana parçaların değişimleriyle ünitelerin yeniden bir an önce çalışmasını sağlamaktayız. Onarım konusunda firmamız tarafından sunulan tüm hizmetler kaliteli ekipmanlar ve deneyimi çalışanlar ile gerçekleştirilmektedir.

Firmamız tarafından rüzgâr türbini yenileme işlemleri ise artık verimini düşürmüş olan kurulu ünitelerde verimi artırmak ve kullanışlılığı en üst seviyeye çıkartmak adına yapılan değişikliklerdir. Görsel belirtiler sonrasında saha operasyonlarında işlem başlamadan önce gerekli kontroller yapılmakta sonrasında bu kontroller ile birlikte yaşanabilecek tüm sorunu önceden tespit etmek büyük önem taşımaktadır.

Yenilenebilir enerjinin her geçen gün dünyamızda yüksek ivme ile gelişen teknolojiden payını alıyor. Bu kapsamda özellikle rüzgâr türbinleri artık daha uzun ömürlü daha sağlam ve daha hafif bir şekilde yapılmaktadır.

Bilge endüstriyel dağcılık hizmetleri olarak, rüzgar türbinleri için kullanıcıların yaptıkları yatırımları tümüyle yenilemek ve değiştirmek yerine, ekonomik olarak ömrünü mümkün olduğunca uzatmayı hedefliyoruz.

Rüzgâr türbinlerinde ki tüm bakımları programlayarak gerçekleştiriyoruz. Rüzgâr türbinleri için düzenli ve doğru bakımlarının yapılması kapsamında tüm bakımların bu programlara uyulması konusunda hizmet yürütüyoruz. Özellikte hasar onarımları konusunda hızlı ve etkili çözümler sunuyoruz.

Çalışmalarımız hakkında bilgi almak ve kaliteli hizmetinden faydalanmak için, iletişim sayfamızdan bize yazabilir veya telefon numaralarımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Rüzgâr Türbinleri Hakkında Bilgiler

Rüzgâr Türbini Nedir?, Yatay ve Düşey Eksenli Rüzgar Türbini, Rüzgâr Türbini Kolaylıkları, Rüzgâr Türbini Nasıl Çalışır? Rüzgâr Türbini Ne Amaçla Kullanılır? Rüzgâr Türbini Ne Kadar Elektrik Üretir? Rüzgâr Türbini Kanat Sistemi, Rüzgâr Türbini ve Güneş Enerjisi Hibrit Sistemleri, Rüzgâr Türbini ile Bir Evin Elektrik İhtiyacı Sağlanabilir Mi? Rüzgâr Türbini Maliyeti hakkında bilgiler.

Rüzgâr Türbini Nedir?

Rüzgâr tarafından aldığı kinetik enerjiyi önce mekanik enerjiye sonrasında ise elektrik enerjisine dönüştüren sistemlere rüzgâr türbini adı verilir. Bir rüzgâr türbini sistemi kule, kanatlar, dişli kutusu, jeneratör ve çeşitli ekipmanlardan oluşmaktadır.

İlk olarak rüzgârdan alınan kinetik enerji rötar tarafından mekanik enerjiye çevrilmektedir. Rotor milinin de bir hareketinin hızlandırılması sayesinde enerji gövdedeki jeneratöre aktarılmaktadır. Jeneratörde elde edilen elektrik enerjisi sayesinde aküler aracılığıyla enerjiyi doğrudan kullanma imkânı bulunur.

Rüzgâr türbinleri genel anlamda sürükleme ve kaldırma kuvvetleri sayesinde elektrik enerjisi üretebilmektedir. Sürükleme kuvveti cisim üzerindeki akış yönü itibariyle meydana gelen bir kuvvet olmakla birlikte hava akışının cismin yüzüne paralel gelmesi sonucunda oluşur.

Kaldırma kuvveti ise akış yönünün dik olacak şekilde meydana gelen bir kuvvet çeşididir. Özellikle uçakların yerden havalanmasına yarayan kaldırma kuvveti günümüzde oldukça önemli işlevlere sahiptir. Bunun yanı sıra sürükleme kuvveti kullanılan en önemli alanlardan birisi de paraşütlerdir. Sürükleme kuvveti sayesinde paraşüt inebilmektedir. Rüzgâr türbinleri yatay eksenli ve düşey eksenli olmak üzere iki sistem üzerinde projelendirilmektedir.

Yatay Eksenli Rüzgar Türbini

Yatay eksenli rüzgâr türbinleri dönme ekseninin rüzgâr yönüne paralel olduğu sistemlerdir. Türbin kanatları ise rüzgâr yönüne dik açı olarak konumlandırılır. Bu kapsamda ticari amaçlı kullanılan yatay eksenli rüzgâr türbinleri motor rüzgârı en iyi alacağı biçimde döner bir tablo üzerine yerleştirilir.

Yatay eksenli olarak hazırlanan rüzgâr türbinleri genellikle rüzgârı önden alabilecek şekilde tasarlanmaktadır. Rüzgârı arkadan alan rüzgâr türbinleri ise yaygın olarak kullanılmamaktadır. Rüzgârı önden alan türbinlerin en önemli özelliği Rüzgâr gölgelenmesinden etkilenmemesi durumudur. Dezavantajı ise rüzgâr türbininin sürekli bir yere bakması amacıyla dümen sistemi kullanma gerekliliğidir.

Pervane tipi rüzgâr türbinleri yatay eksenli rüzgâr türbinlerinin en iyi örneklerinden birisidir. Bu rüzgâr çizimlerinin kanatları tek parça olabileceği gibi aynı zaman iki ya da daha fazla parçadan da oluşabilmektedir. Günümüzde genellikle üç kanatlı olanlar tercih edilir. Bu türbin sistemleri elektrik üretmek için genellikle tahıl öğütmek, ağaç kesmek ve su pompalamak alanlarında tercih edilir.

Düşey Eksenli Rüzgâr Türbinleri

Düşey eksenli rüzgâr türbinlerinin mili düşey bir şekilde hazırlanmakta ve rüzgârın geliş yönüne dik olarak konumlandırmaktadır. 2 çeşit olarak hazırlanan bu sistemler genellikle ticari amaçlı olarak üretilmekte ve ticari alanda fazla kullanılmamaktadır.

Düşey eksenli rüzgâr türbinlerinin en çok tercih edilme nedenleri jeneratör ve dişli kutusunun yerlerinin yerleştirilmesi sebebiyle türbinin kule üzerine yerleştirme durumu olmasıdır. Böylelikle kule masrafı da ortadan kalkar, aynı zamanda türbini rüzgâr yönüne çevirme ihtiyacı oluşmaz. Türbin mili hariç diğer tüm parçaların bakım ve onarımı daha kolay bir şekilde gerçekleştirilir.

Rüzgârın Enerjisini İle Elektrik Üretme Nedir?

Rüzgârın hareket enerjisinin elektrik enerjisine çeviren rüzgâr türbinleri sistemleri sayesinde istenilen her alanda elektriğe sahip olunabilir. Elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayan rüzgâr türbini doğru yönü yakalayabilmek adına tek kanat ve dişli kutusu şeklinde oluşur.

Sistemdeki kanadın bir tur dönmesi ile birlikte dişli kutusu alternatör tarafından enerji üretimi sağlanmaktadır. Yatay eksenli rüzgâr türbini sistemleri olduğu gibi dikey eksenli rüzgâr türbini sistemleri de bulunmaktadır.

Rüzgâr Türbini Nasıl Çalışır?

Rüzgâr türbinleri her anlamda özel bir sistemdir. Bu nedenle rüzgâr türbinlerinin nasıl çalıştığı da merak edilmektedir.

Alternatör, rüzgâr türbini direği, kuyruk, kanatlar olmak üzere çeşitli ekipmanlardan oluşan rüzgâr türbinleri kanatlar ve kuyruk sayesinde rüzgâr yönünü kolaylıkla yakalayabilmektedir. Özellikle fırtınalı havalarda fren sistemi sayesinde aşırı dönme riski de ortadan kaldırmaktadır.

Rüzgâr türbini sistemlerinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için rüzgâr hızının yeterli seviyede olması gerekir. Rüzgâr hızı ve hâkim rüzgâr yönünün değişmesi gibi durumlarda kanat ve kuyruktan gelen sinyaller sonunda rüzgâr yönünde dönüş sağlanacaktır. Bu nedenle düşük rüzgâr hızı da dahil yüksek enerji üretimi mümkün olabilmektedir.

Rüzgâr Türbini Ne Amaçla Kullanılır?

Rüzgâr türbini sistemleri elektrik enerjisi bulunmayan yerlerde türbin, batarya, inverte, şarj kontrol ünitesi gibi ekipmanlar kullanarak istenilen ölçüde elektrik enerjisini elde etme imkânı sunan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde elektrik enerjisi olmayan her yerde rüzgâr sayesinde elektrik imkanlarından faydalanmak mümkün olur.

Rüzgâr türbinleri sayesinde elektrik enerjisini kolaylıkla üretebilir ve üretilen enerji şarj kontrol ünitesi sonrasında bataryalarda depolanıp, inverter aracılığı ile yükselterek kullanıma uygun hale getirebilir.

Rüzgâr Türbini Kanat Sistemi

Rüzgâr türbini sistemlerinde türbinin gücü kapasitesine elektrik enerjisi üretimi sağlanmaktadır. Yatay eksenli ve dikey eksenli olmak üzere oluşturulan türbinler rüzgâr hızı kontrol ünitesi tarafından ayarlanmaktadır ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.

Rüzgâr türbini 3 adet kanat ile rüzgâr hareket enerjisini elektrik enerjisine kolaylıkla dönüştürebilmektedir. Genellikle 2 adet kanat olan türbinlerde verim 3 kanata göre daha az olacaktır. 3 adet türbin kanadını daha performanslı bir şekilde çalışması adına tercih etmektedir.

Rüzgâr Türbini ve Güneş Enerjisi Hibrit Sistemleri

Hem güneş enerjisi hem de rüzgâr enerjisi bir bütün halinde ve bir sistem olarak kolaylıkla kontrol sökülebilir. Çünkü iki sistemin de hem bataryaları hem de inverter ekipmanları tamamen ortaktır. Böylelikle gün içinde güneş enerjisi paneli sayesinde elektrik üretilecek ve bataryaları depolanacaktır.

Akşam saatlerinde ise rüzgâr hızının artması ile birlikte rüzgâr türbini çalışacak ve enerji üretilecek gruplarında bu enerji depolama olacaktır. Bu sayede 2 sistem bir bütün halinde kontrol edilebilecektir.

Rüzgâr ve güneş enerjisinin elektrik enerjisine çevirebilecektir, ancak sistemin olumlu bir yanıt verebilmesi için, projede kaliteli malzemeler ve doğru kurulum olması gerekir.

Rüzgâr Türbini Maliyeti

Rüzgâr türbini fiyatları genellikle ebatına bağlı olarak değişebilmektedir. Bu kapsamda rüzgâr türbini sisteminde kullanılan jeneratör gücünün artması ile birlikte maliyetin de artacağı bilinmelidir. Aynı zamanda jeneratör gücünde yapılacak olan değişiklik rotor çapı ve kule yüksekliğini de etkileyecektir. Tek türbin ya daha az sayıda türbin olarak oluşturan rüzgâr türbinleri maliyeti genellikle çok sayıda türbin olduğu zaman daha yüksek olacaktır.

Ortalama olarak bir rüzgâr türbininin ömrü 25 yıl olarak bilinen 25 yıllık süresini tamamlayan rüzgâr türbinlerinde verim düşeceği için uzun süre kullanıma uygun değildir.

Rüzgâr türbini sistemi için kurulum maliyetleri ise yol yapımı transformatör kablo maliyeti iletişim kabloları betonarme temel gibi sebepler dolayısıyla değişebilmektedir. Birden fazla rüzgâr türbini sistemi oluşturmak tek bir rüzgâr türbini kurmaya oranla daha verimli olmakla birlikte daha az maliyetli olduğu da bilinir.

Rüzgâr türbinlerinin bakım ve onarımı konusunda ömürlerinin 25 yıl olduğu bilinen bu 25 yıl sürede ise yaklaşık 130000 saat çalışma süreleri bulunur. Ancak rüzgâr türbininin gerçek manada ömrü bölgenin hava şartlarına bağlı olarak ve malzeme kalitesine göre değişiklik gösterebilir.